Radionice CISOK-a u rujnu: Kako napisati molbu, motivacijsko pismo, Europass životopis...

Objavljeno: 01.09.2015. 18:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Ilustracija

Tijekom mjeseca rujna Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin (Kukuljevićeva 12) pripremio je za sve zainteresirane dvije radionice.

Prva radionica vezana je uz Međunarodni dan pismenosti koji se obilježava svake godine 8. rujna. Toj UNESCO-voj inicijativi, koja je krenula 1967. Godine, cilj je podsjetiti ljudsku zajednicu na status pismenosti na globalnoj razini, odnosno upozoriti na problem nepismenosti koji još uvijek postoji u nekim dijelovima svijeta.

Iako se u Hrvatskoj pismenost još uvijek definira kao umijeće čitanja i pisanja na bilo kojem jeziku, ona ne podrazumijeva samo sposobnost čitanja i pisanja, nego je zašla u sva područja ljudskoga života (sposobnost pronalaženja, razumijevanja i korištenja informacija i niz drugih kompetencija).

Budući da se na ovaj dan, između ostalog, slavi pismenost, CISOK je za svoje korisnike odlučio pripremiti radionicu Molba/prijava/motivacijsko pismo koja će se održati 08. rujna 2015. s početkom u 13:00 sati. Na navedenoj radionici raspravit će se je li ispravno reći molba, prijava za posao ili motivacijsko pismo te kako taj dokument treba izgledati i koje informacije u njemu navoditi. Porazgovarat će se i kako napisati odličnu molbu/prijavu/motivacijsko pismo, kao i koje pogreške izbjegavati.

Također, radionica je prilika da svoju molbu/prijavu/motivacijsko pismo revidirate ili je sastavite po prvi puta i to uz stručnu pomoć i podršku.

Druga radionica održat će se 22. rujna 2015. godine s početkom u 13:00 sati CISOK je pripremio radionicu Moj Europass životopis, pošto svjedočimo da poslodavci sve češće zahtijevaju da prijava za posao sadržava životopis upravo u europskome formatu. Takav pravilno popunjen životopis na jasan i pregledan način potencijalnim poslodavcima prikazuje stečene vještine i kvalifikacije.

Na ovoj radionici mogu se dobiti konkretne upute o ispunjavanju Europass životopisa, a isto tako imat ćete priliku na licu mjesta sastaviti svoj primjerak životopisa.

Prijava na aktivnosti obavlja se elektroničkom poštom ([email protected]) ili telefonom (042 302 179), a kontakt osobe su Sanja Ježić i Moni Konjić. Sudjelovanje na svim aktivnostima je BESPLATNO, a za sva ostala pitanja javite se na gore navedene kontakte ili osobno na adresu CISOK-a Varaždin od ponedjeljka do petka od 8:00 do 18:00 sati.

Komentari