rezultati ankete

Reformisti naveli probleme 2.mjesnog odbora: "Na istoku Varaždina žive građani drugog reda"

Objavljeno: 05.08.2016. 15:45

Zadnja izmjena: 05.08.2016. 15:58

U priopćenju Reformista Gradska organizacija Varaždin stoji kako je 2. mjesni odbor Varaždin prvi na području grada tijekom svibnja i lipnja ove godine proveo anketu među građanima navedenog mjesnog odbora, a rezultati ankete pokazuju nezadovoljstvo građana zbog nedostatka investicija na tom području.

Prema provedenoj anketi, 44.8% građana ocijenilo je brigu grada Varaždina prema 2. mjesnom odboru ocjenom nedovoljan, ističu Reformisti u priopćenju. Anketu je od 3756 stanovnika (podaci Policijske uprave Varaždinske) ispunilo 466 građana (12,4%), a obuhvaćene su sve ulice i dijelovi 2. mjesnog odbora Varaždin.

Predsjednik Vijeća 2. mjesnog odbora iz redova Reformista, Mirko Šemiga, navodi probleme koji su istaknuti u anketi:

  • Kučanska rampa i pješački pothodnik poput zida

Prometne gužve na „Kučanskoj rampi“, buka koju stvara željeznički promet te pješački pothodnik koji nije prilagođen potrebama suvremenog čovjeka, a posebice roditelja sa dječjim kolicima i osobama s invaliditetom, građanima navedenog mjesnog odbora veliki su problem. 

  • Igralište „Srednjoškolac“ za sve samo ne za igru

Građani smatraju da je zakazao i Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam jer je izgradnjom POS i „Marlex“ zgrada došlo do povećanja broja stanovnika, posebice mladih obitelji sa djecom koja na području cijelog mjesnog odbora nemaju osigurano adekvatno javno sportsko igralište, a dosadašnji apeli poput onog da se uredi devastirano igralište „Srednjoškolac“ nisu naišli na razumijevanje.

  • Kako prema gradu i školi bez adekvatnih nogostupa?

Nogostupi u mnogim ulicama koje se nalaze na području 2. mjesnog odbora nisu sanirani na adekvatan način te onemogućavaju normalnu kretnju, a mnogi nogostupi kao npr. onaj u ulici I.Milčetića, neprohodni su za osobe sa invaliditetom, a nalaze se 300-tinjak metara od samog centra grada.

  • Građani prema centru grada bez javne rasvjete

Gradonačelnik je javno obećao građanima 2. mjesnog odbora da će u 2015. godini biti postavljena javna rasvjeta u Ulici Grada Koblenza i na potezu uz istočnu obilaznicu, međutim kako stvari stoje zbog nedostatka financijskih sredstava i nepoštivanja prioriteta, niti u ovoj godini neće biti realizirane spomenute investicije - ističe Šemiga.

  • Kontrola kvalitete zraka i neugodni mirisi

Građani 2. mjesnog odbora iskazali su također i veliku zabrinutost oko kvalitete zraka koji udišu i učestaloj izloženosti neugodnim mirisima koji dolaze iz smjera pročistača koji se nalazi na Motičnjaku, obližnje Energane u vlasništvu „Univerzala“, a često se osjeti i nesnosni smrad koji stvaraju bale na ulazu u grad. 

 

Komentari