REFORMISTI pred više od 1000 ljudi u Graberju: "Ovom kraju opet ćemo vratiti ponos!"

Objavljeno: 06.11.2015. 10:20

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:56

Narodna stranka – Reformisti i “Naprijed Hrvatska – Progresivni savez“ predvođena svojim liderima Radimirom Čačićem i Ivom Josipovićem održala je u Varaždinu središnji predizborni skup na kojem je okupljenim članovima i simpatizerima stranaka koalicije, kao i brojnim građanima Varaždina i okolnih naselja, predstavljen program.

Prvi na listi koalicije “Uspješna Hrvatska“ za I. izbornu jedinicu i predsjednik stranke “Naprijed Hrvatska – Progresivni savez“, Ivo Josipović, u svojem obraćanju okupljenima istaknuo je da ga uz Varaždin vežu lijepe uspomene, jer je svojevremeno bio nastavnik na FOI-ju. Rekao je da će stranke koje čine koaliciju nakon parlamentarnih izbora biti "ekipa bez koje se ne odlučuje".

- U nedjelju je dan našeg uspjeha. Hrvatska ne može naprijed bez reformi i prestanka rasprava o tome gdje tko bio 1941., 1971. ili 1991. godine – naglasio je Josipović.

Skupu se obratio i Žarko Miholić, 4. na listi koalicije “Uspješna Hrvatska“ za 3. izbornu jedinicu, podsjetivši okupljene na ogroman doprinos Radimira Čačića razvoju Krapinsko-zagorske županije. Na njega se nadovezala Sandra Herman iz susjedne Međimurske županije i treća s kandidacijske liste, najavivši nacionalni projekt modernizacije pruge “Do Zagreba vlakom za 50 minuta“. Napomenula je kako je riječ je o projektu za kojeg su Međimurci itekako zainteresirani radi boljeg povezivanja s hrvatskom metropolom i razvoja turizma.

Na važnost predstojećih parlamentarnih izbora za našu sjevernu regiju i posebno - Varaždinsku županiju, osvrnula se Natalija Martinčević koja u političku utrku za novi saborski mandat ulazi kao druga na listi koalicije “Uspješna Hrvatska“ za 3. izbornu jedinicu.

- Naša županija posljednjih godina gospodarski snažno zaostaje, a u ovoj godini plaće zaposlenih u Varaždinskoj županiji najniže su u državi, čak 20 posto niže od prosjeka Hrvatske. Nakon četiri godine mandata ove Vlade i šest godina mandata župana Štromara, nije započeta gradnja kirurgije i hitnog prijema Opće bolnice u Varaždinu, nije započeta ni jedna od četiri najavljene gradnje škole u našoj županiji, a nije riješen niti problem 130.000 tona baliranog komunalnog otpada u gradu Varaždinu. Sve to dokazuje neznanje, nedostatak vizije, nesposobnost za realizaciju projekata, ali i nedostatak bilo kakvog autoriteta prema Vladi koja je u ovom mandatu u svim investicijama i projektima zaobišla upravo Varaždinsku županiju - rekla je Martinčević, dodavši da Hrvatska treba manju i učinkovitiju administraciju i pravosuđe.

- Danas u Hrvatskoj moramo pomoći našim umirovljenicima koji najteže žive i povećati im mirovine za 10 %. Provođenjem reformi javne uprave i upravljanja u javnim tvrtkama taj je cilj realan i ostvariv u prvoj godini mandata. Poseban zahtjev u sljedećoj Vladi biti će zabrana rada na određeno. Mi moramo zaštititi naše radnike, posebno one u trgovinama i proizvodnim pogonima te im omogućiti stabilniju i sigurniju budućnost kroz ugovore na neodređeno vrijeme.

Reformisti nude programe i projekte za naš kraj, za naše gradove i općine ali ključno - nude ljude koji su se dokazali svom radom i u Vladi i u Saboru, ljude koji su se do sada borili za naš kraj i koji će to činiti i ubuduće.

- Ljude koji su u Varaždinskoj županiji izgradili i obnovili 44 škole, osigurali jednosmjenskunastavu i besplatan prijevoz srednjoškolcima kao prvi u Hrvatskoj. Koji su pokrenuli inicijativu za dobivanje nacionalnog statusa HNK Varaždin, Sveučilišta Sjever i pokazali da sposobni mogu napraviti više iz oporbe u Saboru nego nesposobni iz „vertikale vlasti“ – istaknula je Martinčević.

- Jedini smo nasuprot koalicije HDZ-a te koalicije SDP-a i HNS-a koji tražimo regionalizaciju Hrvatske s Varaždinom kao snažnim centrom sjeverne regije. Nekada smo svima s ponosom govorili da smo iz Varaždina, a danas to činimo sa sramom. Danas se na političkoj sceni nude brojne nove opcije poput “ORaH-a“ i “Živog zida“, dalmatinskog “Mosta“. Međutim, ni jedna od njih nema programe ni projekte za našu županiju, niti regiju sjever vide kao posebnu regiju, već smatraju da bi se nama trebalo i dalje upravljati iz Zagreba ili ćak Metkovića – ustvrdio je Radimir Čačić.

Komentari