stručni skup visoke razine

Rekordnih 240 medicinskih djelatnika u Trakošćanu na tečaju o palijativnoj skrbi

Objavljeno: 31.01.2017. 14:47

Zadnja izmjena: 31.01.2017. 14:50

Prošloga je petka nekako izvan interesa javnosti održan iznimno posjećen tečaj o palijativnoj skrbi u našoj županiji - gdje je nazočilo 240 medicinskih sestara, liječnika i drugih zdravstvenih radnika iz nekoliko županija i grada Zagreba.

Organizator tečaja je bio Dom zdravlja Varaždinske županije i Djelatnost za palijativnu skrb, uz potporu i pomoć domaćina Općine Bednja i Muzejske ustanove Dvora Trakošćan. Govorili su brojni stručnjaci iz Ministarstva zdravstva te sa sveučilišta u Splitu i Rijeci i drugih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. 

Posljednji predavači bili su dr Marija Kolačko, spec.obiteljske medicine i Nataša Dumbović, bacc.med.techn. iz Djelatnosti za palijativnu skrb Doma zdravlja Varaždinske županije. One su prvih devedeset dana rada i provedenih aktivnosti, te statističkom obradom podataka prikazan je rad u narednom razdoblju. Kroz prikazane slučajeve prikazana je problematika palijativnih bolesnika i obitelji, kao i timski rad različitih dionika skrbi u Varaždinskoj županiji.

>> LIJEČNICA KOJA BRINE ZA UMIRUĆE Dr. Marija Kolačko: 'Ljudi 21. stoljeća ne bi trebali trpjeti bol'

Komentari