Rotary klub Varaždin obilježava 85. obljetnicu osnutka uz posebnog gosta iz Houstona i humanitarnu akciju

Objavljeno: 12.11.2015. 14:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Viktorija Novak

Danas je u održana tiskovna konferencija Rotary Cluba Varaždin, kojom prilikom su član uprave Zlatko Mehun i predsjednik Rotary Cluba Varaždin, Damir Crleni , predstavili svoj program svečanosti rotarijanske zajednice.

Naime, u ponedjeljak , 16. studenoga, s početkom u 19 sati u prostoru Velike koncertne dvorane HNK Varaždin članovi zajednice će obilježiti 85 godina od osnutka prvog Rotary kluba u Varaždinu te 110. obljetnicu postojanja rotarijanstva u svijetu.

Član uprave Zlatko Mehun u kontekstu toga istaknuo je da Rotary pokret okuplja ljude visokih moralnih vrijednosti i uspješnosti u različitim profesijama sa svrhom da svojim znanjem i zajedničkom moći pomažu potrebitima.

Na toj velikoj svečanosti rotarijanskog pokreta u ovom dijelu Hrvatske biti će tako riječi o povijesti rotarijanstva i dobročinstvima kojima je ova zajednica doprinijela razvoju društva te će biti dodijeljene spomenice članovima osnivačkog sastava Rotary kluba Varaždin, koji je početkom 90-ih obnovio Rotary pokret na sjeveru Hrvatske. Danas ovdje djeluje devet Rotary klubova s više od 200 članova, što uz grad Zagreb predstavlja najbolje organizirani rad Rotary zajednice u Hrvatskoj.

- Naša ovogodišnja akcija okuplja sve članove Rotary kluba iz naše regije sjever - iz Krapine, Čakovca , Preloga , Bjelovara i Koprivnice, a želja nam je predstaviti rotarijanstvo u našem kraju, obilježiti obljetnicu i humanitarno djelovati kao što je to u načelima rotarijanstva . Sredstva koja će se prikupiti na toj akciji biti će usmjerena nagradi za izvrsnost učenika i studenata kojima se ponosimo - izjavio je predsjednik RC Damir Crleni.

U programu svečanosti u HNK Varaždin nastupiti će učenici Glazbene škole Varaždin, među kojima i dobitnici ovogodišnje Nagrade za izvrsnost koju već tradicionalno dodjeljuje Rotary klub Varaždin. Klub najavljuje i iznenađenje - posebnog gosta - svojeg člana iz Houstona koji će dodijeliti priznanje mladoj članici u znak međunarodne suradnje.

Komentari