Salinovec obranio titulu državnog prvaka na seoskim igrama

Objavljeno: 04.07.2011. 17:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Dražen Hočurščak

Udruga za športsku rekreaciju Salinovec obranila je naslov prvaka na državnim seoskim igrama održanim proteklog vikenda u Paljuvu, na području Zadarsko – kninske županije.

Kao i prošle godine, kada su državne seoske igre održane u Višnjici, borba za naslov državnih prvaka do samog se kraja vodila između UŠR Salinovca  i UŠR Višnjice.

I ovog je puta na kraju presudilo nekoliko bodova u korist salinovečkih rekreativaca koji su tako ponovili prošlogodišnji uspjeh.

O pobjedniku je odlučivala posljednja, ujedno i najatraktivnija disciplina natjecanja, potezanje konopa, u koju su ekipe Salinovca, Višnjice i domaćina Paljuva ušle bodovno poravnate.

U prvom krugu Višnjica izbacuje Paljuv, ali u polufinalnom ogledu gubi od Salinovca i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Salinovcu je pripala titula državnog prvaka, Višnjici drugo mjesto dok je domaćin u konačnici treći.

Na igrama je nastupilo 12 ekipa - Gornji Bogičevci, Lički Novi, Međimurje, Paljuv, Podravac, Podgorje, Poljana Biškupečka, Podravske Sesvete, Salinovec, Vukosavljevica, Zemunik Donji i Višnjica, koje su se natjecale u 11 disciplina - skok s mjesta za muškarce, skok s mjesta za žene, penjanje uz konop, tjeranje obruča, bacanje potkove, nošenje jajeta u žlici, gađanje tronošca, potezanje štapa, alka u karioli, bacanje kamena s ramena i potezanje konopa.


Tekst i foto: Dražen Hočurščak

Komentari