Sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola

Objavljeno: 18.05.2011. 13:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i znanost Varaždinske županije mr.sc. Miroslava Huđeka, u strukturi materijalnih troškova osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije na energente odlazi čak 29 posto i kako bi se još kvalitetnije kontrolirali, za stotinjak školskih objekata od idućeg će se mjeseca voditi dnevna evidencija potrošnje struje, vode i toplinske energije. Podaci će se unositi u Sustav za gospodarenje energijom kojeg je razvio UNDP.

- Riječ je o novom, znatno poboljšanom sustavu kojeg u Varaždinskoj županiji već koriste, kao prvi u Hrvatskoj. Cilj mu je prepoznati velike potrošače i nominirati ih za projekte energetske učinkovitosti - rekao je Kristijan Solina iz UNDP-a predstavivši sustav na kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija.

Dosadašnja su iskustva pokazala da su neke škole, zahvaljujući ažurnom praćenju potrošnje, račune za energente uspjele prepoloviti, jer se kvarovi poput primjerice puknuća cijevi, brzo detektiraju i otklanjaju.

Ravnatelji 33 osnovne škole, kojima upravlja Varaždinska županija, upoznati su i s projektom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ kroz koji se u školama mogu zaposliti mladi do 29 godina sa srednjom ili visokom stručnom spremom, a bez su ili s najviše šest mjeseci radnog iskustva.

Riječ je o učiteljskom kadru, ali i o stručnim  suradnicima i tehničkom osoblju, a detalje programa ravnateljima je iznijela rukovoditeljica Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja varaždinske podružnice Zavoda za zapošljavanje Branka Šaško.

Na kolegiju ravnatelja srednjih škola riječi je bilo i o natječaju za EU Projekt IPA IV komponente koji završava 29. svibnja. Izvrstan je podatak da će s projektima na natječaj aplicirati čak šest srednjih škola sa strukovnim programima u Varaždinskoj županiji, a većina je njih sama osmislila i napisala projekt.

Zamjenik varaždinskog župana Milan Pavleković, koji je vodio kolegij ravnatelja, čestitao im je na dobrom radu, što se vidi i po izvrsnim rezultatima njihovih učenika na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima.

Komentari