Skela sa Zagrebačke katedrale postaje dio mosta

Objavljeno: 16.09.2011. 12:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: bednja.hr

Dio skele s koje se obnavljala zagrebačka Katedrala dobiva praktičnu primjenu i njome se gradi most za zaselak Podsečki u Bednji.

- Od dijela skele s koje se godinama obnavljala zagrebačka Katedrala, a koju nam je poklonila Zagrebačka biskupija, gradimo most preko Bednje! Riječ je o vrlo čvrstoj i stabilnoj pocinčanoj konstrukciji, koja se pokazala idealnom za gradnju pješačkog mosta do zaselka Podsečki. Most će biti dug čak 20 metara, a pošto rijekom Bednjom gospodare Hrvatske vode, dozvolu za gradnju mosta dobili smo od njene ispostave u Varaždinu – rekao nam je predsjednik Mjesnog odbora Rinkovec Josip Podsečki.

Podsečki je i sam je zasukao rukave te već danima zajedno s radnicima zaposlenim u programu javnih radova matične Općine Bednje marljivo radi na gradnji novog mosta. Stari most bio je toliko trošan da se nedavno srušio sam od sebe, pa stoga mještani Podsečkih do svojih kuća moraju obilaznim putom.

- Most će još ovog tjedna biti gotov, a njime će moći samo pješaci, ne i motorna vozila. Puno hvala svima koji su pomogli, prvenstveno našem zavičajcu Ivanu Pehnecu iz Svete Nedjelje te mještanima Rinkovca koji su za drvenu građu poklonili dva hrasta. Nabava ostatka građe financirana je iz proračuna Općine Bednje, a temelje je sagradila tvrtka Lomi – izjavio je Podsečki. Mještane posebno veseli najava Hrvatskih voda da će nakon gradnje mosta obale Bednje uzvodno i nizvodno obložiti kamenom, a to će, vjeruju, mostu osigurati dulji rok „trajanja“.

Komentari