Škola u Prigorcu dobila je fasadu veselih broja

Piše: eVz/ivanec.hr

Objavljeno: 10.11.2011. 17:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ivanec.hr

Nakon što su potpuno obnovljene učionice i prateči prostori Područne škole u Prigorcu, ovih dana osvanula je s novom fasadom.

Ovih dana nastavljeno je uređivanje 90 godina stare školske zgrade U Prigorcu. U drugoj fazi radova radnici Soboslikarskog obrta Bregović uređuju fasadu, pa dosad oronula škola dobiva posve drukčije „ruho“, veselih boja piše na službenim stranicama Grada Ivanca ivanec.hr

Treba znati da su na početku nove školske godine posve obnovljene učionice i prateći prostori Područne škole u Prigorcu. Sve to rezultat je inicijative gradonačelnika Milorada Batinića i gradske vijećnice Katice Levanić uz potporu Varaždinske županije, Mjesnog odbora Prigorec s predsjednikom Ivanom Hranićem i pojedinih aktivista HNS-a.

- Mještani su zadovoljni radovima, a primjećujemo da i djeca veselo prate kako im se škola uređuje – kazao je upravitelj Ivan Kušteljega. Za obilaska objekta dogovoreno je da će se srušiti i iskrčiti stari jorgovani ispred škole i okoliš primjerenije hortikulturno urediti, a radna akcija najavljena je za subotu, 12. studenog.

Zgrožen starim, posve trošnim vratima sa stražnje strane objekta, na ulazu u etno-prostor u školi, gradonačelnik je zatražio da se gradskim službama što prije dostavi specifikacija građe i materijala za nova vrata i gradnju nadstrešnice, koja će ubuduće primjerenije štiti ulaz u etno-zbirku.


Komentari