sjednica skupštine

Čačić: "Da sam radio autoceste kao ovi brzu cestu do Ivanca još ne bi došli do Lučkog"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2018. 13:45

Zadnja izmjena: 01.12.2018. 10:06

Danas je na sjednici Županijske skupštine bilo govora o brzoj cesti Varaždin - Ivanec - Lepoglava - Krapina, obilaznici Varaždin - Čakovec, ali i o projektu spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama.

Prema županovim riječima, dvije najprometnije ceste u Hrvatskoj su cesta kod Omiša i cesta prema Čakovcu te one traže hitnu reakciju. I dok je prema njegovim riječima cestu kod Omiša teže napraviti, zaobilaznica prema Čakovcu nije problem i traži puno manje troška, ali župan tvrdi kako ''nitko ništa ne radi'' te kako bi se za otprilike šest godina nešto trebalo početi raditi.

Što se pak tiče odgovora na pitanje vijećnice Lidije Petrinjak bi li brza cesta nakon Lepoglave mogla skrenuti prema Bednji pa zatim do Krapine, župan odgovara:

- Sedam godina oni odlučuju o tome, a za pet  bi mogli očekivati da i nešto odluče. Radi se o tome da oni to ne žele napraviti . Da sam ja tako radio autoceste, ne bi došli ni do Lučkog. To je strašno, par kilometara ceste.. To je tragična nesposobnost i užasna sporost - rekao je župan i dodaje kako Županija nema utjecaj na to, ali kako HNS jer je njihov član Alen Leverić član uprave HAC-a.

Što se spinalnog centra tiče, Čačić je rekao kako je projekt koji će biti financiran iz europskog novca dovršen te kako će otprilike biti gotov za dvije godine. - Projekt je krenuo sa 18 milijuna, pa je spušten na 108, na kraju je Kujundžić uzeo još 20 milijuna i sada je na 83 milijuna, no sigurno je da ga ispod 110 milijuna nećemo moći napraviti - rekao je Čačić i dodao kako će tražiti od ministrice Žalac da pokrije razliku. 

 

Komentari