'košnica' kreativnosti i civilnog društva

FOTO Evo kojih novih 7 udruga se smjestilo u zgradu bivšeg Centra Tomislav Špoljar

Objavljeno: 29.03.2018. 12:47

Zadnja izmjena: 29.03.2018. 13:01

Foto: Mirela Horvat

Danas su u bivšem Centru Tomislav Špoljar potpisani Ugovori o davanju na korištenje tog prostora, a potpisao ih je gradonačelnik Ivan Čehok i predstavnici udruga Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Sportskog plesnog kluba 'Valcer', Društva Naša djeca Varaždin, Radioamaterske udruge 'Sloga' Varaždin i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Osim spomenutih ugovora, potpisan je i Ugovor o donaciji financijskih sredstava s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin radi realizacije projekta 'Poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s invaliditetom' u ukupnom iznosu od 420.000 kune te ugovor s udrugom 'Novi put' za Program zbrinjavanja beskućnika, pružanje usluge smještaja i usluge poludnevnog boravkau iznosu od od 320.000 kuna. 

Smjestili smo 7 novih udruga u ovaj prostor koji je postao prava mala košnica kreativnog rada i civilnog društva sastavljenog od šarolikih udruga. Posebno mi je drago zbog poludnevnog centra za osobe s posebnim potrebama što do sada nismo imali. Udruge će imati najnižu moguću najamninu, a objekt smo preuredili, proveli neke građevinske radove, a u pripremi je i energetska obnova. Pokušat ćemo ispunjavati zahtjeve udruga, a sve udruge koje se financiraju iz gradskog proračuna, morat će podnositi izvješća o svojem radu. Ističem kak nijedan grad svojem civilnom društvu ne pruža takve uvjete kao Varaždin - rekao je Čehok

 

Komentari