180 tisuća kuna vrijedna oprema

FOTO Srednja škola Ivanec od jeseni postaje 'Škola za život', a učenici će dobiti besplatne tablete i udžbenike

Objavljeno: 29.06.2018. 10:43

Zadnja izmjena: 29.06.2018. 10:48

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, u društvu dožupana Tomislava Paljaka posjetila je Srednju školu Ivanec u kojoj će početkom nove školske godine 2018./2019. početi provedba eksperimentalnog programa "Škola za život". 

Podsjećamo, ivanečka Srednja škola jedna je od 26 izabranih srednjih škola u Republici Hrvatskoj u kojoj će se provoditi eksperimentalni program "Škola za život" koji podrazumijeva rad prema novim kurikulumima svih nastavnih predmeta u 1. razredu opće gimnazije te općeobrazovnih predmeta u 1. razredu ekonomske škole.

Glavni cilj rada u eksperimentalnom programu je primjena suvremene metodike rada za čiju su konkretnu primjenu svi nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji uključeni u edukaciju kroz tzv. digitalizaciju obrazovnog sustava i kroz virtualne učionice. 

Pomoćnica L. Kralj je svim nastavnicima Srednje škole iznijela konkretne informacije važne za daljnje planiranje rada u kurikularnoj reformi. Naime, odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja školi se dodjeljuje 180.000 kuna kroz opremu isključivo za unapređenje nastavnog procesa. Na taj način škola će biti kvalitetnije pripremljena za provođenje novih kurikuluma i izvedbu nastave. Također, svaki će učenik koji upiše u 1. razred opće gimnazije ili ekonomske škole dobiti besplatne udžbenike, tablet te besplatan priključak na Internet, uz pisane udžbenike, koristit će se i digitalni obrazovni sadržaji.

 

 

Komentari