Srednjoj školi Ivanec za dva nova projekta 2,7 milijuna kuna iz EU fondova

Objavljeno: 04.08.2015. 14:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Grad Ivanec

Nakon što je Srednjoj školi Ivanec ove godine za projekt „Suvremene metode u nastavi“ Europski socijalni fond dodijelio 1,5 milijuna kuna, najnovije vijesti potvrđuju da su ivanečkoj školi odobrena još dva EU-projekta, vrijedna daljnjih 2,7 milijuna kuna.

To znači da je Srednja škola samo ove godine za osuvremenjivanje nastave privukla nevjerojatnih 4,2 milijuna kuna, poručili su iz Grada Ivanca.

Prvi projekt, „Heureka, spoznajom do uspjeha“, namijenjen je Gimnaziji, a u njemu će se zajedno s partnerima iz Srednje škole Mate Blažine iz Labina, baviti uvođenjem suvremenih i inovativnih fakultativnih predmeta iz prirodoslovlja, matematike i informatike u gimnazijsko obrazovanje.

Drugi projekt odnosi se na obrazovanje odraslih, a u njemu će, u suradnji sa Srednjom školom Novi Marof i tvrtkom Infoproces, raditi na povećanju relevantnosti programa i kvalitete obrazovanja odraslih uvođenjem inovativnih sadržaja i razvojem novih kurikuluma u skladu s potrebama suvremenog poslovanja.

Treći projekt, Suvremene metode u nastavi, ove će se školske godine provoditi za učenike trećih i četvrtih razreda Ekonomske škole, u suradnji s Ekonomskom školom u Šibeniku.

Čestitke školi na iznimno proaktivnom radu i uspjehu u privlačenju EU – novca školi je uputio varaždinski župan Predrag Štromar.

Komentari