Na poziv Sabatija 'otvorio srce'

Župan najavio novi projekt dogradnje kirurgije, ministra Nakića pohvalio kao 'jedinog s kojim komunicira'

Objavljeno: 31.03.2016. 12:59

Zadnja izmjena: 31.03.2016. 13:05

Foto: Ivan Tomašković

Ovo nije pokušaj politizacije. Pozivam župana neka otvori srce. Ova tema je aktualna već 10 godina, a ništa se nije pomaknulo unatoč raznim sporazumima i ugovorima, rekao je Zvonimir Sabati na današnjoj sjednici Županijske skupštine, dakako – misleći na dogradnju varaždinske kirurgije.

Na sjednici koja je, podsjetimo, sazvana zbog smanjenja plaća županu i zamjenicima na njihovu vlastitu inicijativu, župan Predrag Štromar Sabatiju je vezano uz ovo pitanje odgovorio da s aktualnim ministrom Nakićem Županija ima komunikaciju.

Štoviše, Štromar je istaknuo da je Nakić "jedini ministar iz nove vlade s kojim Županija ima komunikaciju".

- S njim i s njegovim pomoćnikom dogovaramo realizaciju projekta. Projekt koji smo imali je izrađen 2006. godine, u međuvremenu je došlo do promjene zakona i po tom projektu više nije bilo moguće raditi – rekao je Štromar, istaknuvši sljedeći zadatak:

Novi projekt i natječaj

- Moramo izraditi novi projekt i otvoriti novi javni natječaj i nadam se da ćemo u tome uspjeti. U međuvremenu, svi objekti varaždinske bolnice koji ne idu u dogradnju trebali bi biti obnovljeni u sklopu energetske učinkovitosti – dodao je župan.

HDZ-ovu vijećnicu Nadicu Dreven Budinski je pak zanimalo tko je u pravu, sanacijski upravitelj Smoljanec ili zamjenik župana Kišić kada govore o uspješnosti sanacije OB Varaždin.

- Sa Smoljancem sam u kontaktu cijelo vrijeme i rekao sam da su obveze Opće bolnice Varaždin u ovom trenutku 108 milijuna kuna. Riječ je o smanjenju obveza, no tvrdim kako sanacija nije provedena do kraja - rekao je Kišić.

Vijećnica Mirjana Kolarek Karakaš istaknula je da nije glavni problem infrastrukture u bolnicama, već mogućnosti za daljnji razvoj karijere. Svi su se na kraju složili oko prijedloga Zvonimira Sabatija da je važno održati tematsku sjednicu vezanu uz zdravstvo.

Komentari