gdje ima dima...

Stričak: "HDZ snažno podržava dr. Zember!" Drugi na čelu bolnice ipak vide HDZ-ovca? HNS svoga?

Objavljeno: 15.12.2016. 14:02

Zadnja izmjena: 15.12.2016. 14:40

Informacija da je župan Varaždinske županije navodno zatražio ostavku ravnateljice OB Varaždin, dr. Sanje Zember, snažno je odjeknula u javnosti, ali kako se čini, i još više u političkim krugovima.

Anđelko Stričak, šef županijskog HDZ-a nije želio eksplicitno potvrditi da su neki članovi (ili član) HDZ-a za smjenu dr. Zember, međutim njegovog odgovora na naš upit daje se, ipak, naslutiti da postoji netko ili neki u HDZ-u koji se ne slažu s načinom rada aktualne ravnateljice bolnice, ili uopće njezinim izborom.

- Je li koji član negdje nešto pričao, u to ne ulazim. Jedina ovlaštena osoba za iskazivanje stava HDZ-a je svaki predsjednik stranke na svojoj razini. Ravnateljica Zember ima čvrstu podršku HDZ-a na svim razinama, što se posebno vidi iz jučerašnjeg dana kad su je primili i dali joj podršku u radu ministar zdravstva Kujundžić i saborski zastupnici Križanić i Stričak - izjavio je šef županijskog HDZ-a za eVaraždin.

Habijan očekuje svoju smjenu

O cijelom slučaju na svom Facebook profilu, ubrzo nakon objave informacija, očitovao se i Damir Habijan, čelnik gradskog HDZ-a, koji (što je zanimljivo) tvrdi da očekuje i svoju smjenu u Upravnom vijeću, upravo iz razloga što cijelo vrijeme snažno podržava dr. Zember.

- Rezultati ostvreni za njenog, za sad kratkog mandata, su više nego dobri. Stoga javno kao Damir Habijan (a ne pripadnik političke stranke) joj dajem punu potporu u njenom radu kao ravnateljice. Važni su ljudi, a ne stranke - zaključio je Habijan na svom Facebook profilu.

Apetiti unutar HDZ-a?

Neslužbeno doznajemo, premda nitko to javno ne želi potvrditi, da u Upravnom vijeću od samog početka dolazi do velikih razilaženja; štoviše, da su neki nakon Karamarkove pobjede smatrali da bi ravnatelj bolnice trebao biti upravo netko iz redova HDZ-a, a ne - nezavisni. Doktorica Zember, stoga se, u određenom krugu ljudi s obje strane (i HDZ-a i HNS-a) prema našim izvorima, navodno smatra "privremenim rješenjem".

- Svatko na tom mjestu vidi "svog" - kaže naš izvor.

Premda ništa o cijelom slučaju dr. Zember nije željela reći, neslužbeno doznajemo da svoj mandat ne namjerava dati na rspolaganje. A da do konflikata zaista dolazi, za prosuditi je i iz Habijanovih zaključnih riječi koje nam je uputio u telefonskom razgovoru - kako će se "detaljnije o svemu" očitovati nakon sjednice Upravnog vijeća, za koju kako kaže, još ne zna kad će se održati.

Komentari