Stručni skup "Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti"

Objavljeno: 23.01.2015. 12:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Četverodnevni državni stručni skup "Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti" održat će se u Varaždinu u hotelu Turist, od 25. do 28. siječnja ove godine.

Na stručnom skupu u Varaždinu znanstvenici iz različitih međunarodnih institucija koje se bave poučavanjem o holokaustu, domaći stručnjaci te iskusni učitelji i nastavnici podijelit će  svoje bogato iskustvo, perspektive i primjere dobre prakse s 50 učitelja i nastavnika iz cijele Hrvatske, pomažući im da znanja i iskustva stečena tijekom četverodnevnog stručnog usavršavanja što uspješnije ugrade u svoj neposredan rad s učenicima.

Svečano otvorenje stručnog skupa održat će se 25. siječnja s početkom u 17 sati, a sudionicima skupa obratit će se Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, zatim varaždinski gradonačelnk Goran Habuš i župan Predrag Štromar, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžič te veleposlanica Države Izrael Njena Ekselencija Zina Kalay Kleitman.

Nakon što je 2003. godine donesena odluka da se svake godine 27. siječnja obilježava kao Dan sjećanja na holokaust i sprečavanje zločina protiv čovječnosti, Agencija za odgoj i obrazovanje postala je jedan od ključnih nositelja komemoriranja u području obrazovanja i daljnjih obrazovnih aktivnosti.

Tim povodom Agencija za odgoj i obrazovanje svake godine organizira državni stručni skup, stručno usavršavanje kojem prisustvuju nastavnici različitih nastavnih predmeta iz svih krajeva Hrvatske. Stručni skup organizira se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvom kulture, Yad Vashemom iz Izraela  i Mémorialom de la Shoah iz Francuske.

Povodom Dana sjećanja na holokaust  i sprečavanja zločina protiv čovječnosti 27. siječnja 2015. godine u 11 sati u varaždinskom kinu Galerija u Gajevoj ulici održat će se besplatna projekcija filma Trči, dječače, trči  za učenike osnovnih škola Grada Varaždina.

Projekcijom filma Trči, dječače, trči, koje su organizirali Grad Varaždin, Agencija za odgoji obrazovanje, Discovery film te Udruga VANIMA, na kvalitetan se način želi doprinijeti poučavanju mladih o holokaustu.

Komentari