Student FOI-a najbolji na RIPE Atlas Hackathon u Amsterdamu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 01.04.2015. 18:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOI

Student prve godine preddipomskog studija Informacijski i poslovni sustavi lgor Rinkovec sa svojim je međunarodnim timom pobijedio na RIPE Atlas Hackathon natjecanju održanom u Amsterdamu od 27. do 30. ožujka.

Natjecatelji iz svih dijelova svijeta radili su u timovima na razvoju vlastitih ideja i borili se za 1. mjesto i nagradu od 1.500 eura.

Natjecanje su organizirale mreža RIPE NCC i tvrtka  Comcast. Kroz RIPE Atlas projekt nastoji se stvoriti platforma za testiranje, mjerenje i istraživanje interneta, a svrha natjecanja bila je razvoj novih rješenja za vizualizaciju podataka koje ta platforma generira.

lgor se za natjecanje prijavio na web stranici natjecanja, a svima odabranima je put i smještaj financirao sponzor Comcast. Prvi dan natjecanja sudionici su se međusobno upoznavali i na temelju sličnih interesa formirali u timove. lgorov tim „Disco" sastojao se od četiri člana i odlučili su se za izradu aplikacije koja na karti u stvarnom vremenu prikazuje mjesto na kojem se dogodio prekid u funkcioniranju sondi, te uz problematično mjesto prikazuje i podatke o trending temama s društvene mreže Twitter i podatke o vremenskoj prognozi kako bi se lakše odredilo što je uzrokovalo taj prekid.

Drugi i treći dan bili su namijenjeni za rad na projektu, te prezentaciju radova ispred stručnog žirija. Osim službenog natjecanja, sudionici su imali vremena za razgledavanje grada, druženje s drugim natjecateljima te isprobavanje lokalne hrane i pića. Od svih predstavljenih projekata lgorov tim osvojio je prvu nagradu te su, osim novčane nagrade, dobili priliku za prezentaciju svog rada na prestižnom RIPE70 sastanku u Amsterdamu kasnije ove godine.

Komentari