Studenti FOI-a u Manchesteru istraživali elektroničko poslovanje

Objavljeno: 29.02.2012. 08:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Dvanaestero studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu sudjelovalo je u Erasmus Intenzivnom programu iz interdisciplinarnog područja vezanog uz provođenje istrage u području elektroničkog poslovanja (e-Discovery) u Manchesteru.

FOI već drugu godinu zaredom sudjeluje kao partner u Erasmus Intenzivnom programu (IP) e-Discovery: detectives in digital age, piše foi.unizg.hr

Radi se o dvotjednom intenzivnom seminaru iz provođenja istrage u području elektroničkog poslovanja, a ove godine mjesto održavanje je bio Manchester, u Velikoj Britaniji.

Na temelju natječaja odabrano je dvanaestero studenata - Dino Alagić, Sanja Budić, Tin Fišter, Krešimir Horvat, Marin Kalapać, Josip Lisec, Jurica Martinčević, Nikola Novak, Danka Patafta, Kristina Samošćanec, Daniel Strmečki i Josip Žemberi koji su sjajno predstavljali FOI.

Studente su pratili prof. dr. sc. Neven Vrček, koji je ujedno i voditelj projekta na FOI-u i doc.dr.sc. Markus Schatten.

Uz studente FOI-a, predstavnike Hrvatske, u međunarodnim i interdisciplinarnim timovima sudjelovali su i studenti iz Nizozemske, Švedske, Španjolske, Engleske i Francuske.

Nakon dvotjednog intenzivnog programa svi naši studenti su uspješno položili ispit koji im je, uz sve ostale izvršene obveze, donio 5 ECTS bodova koji na FOI-u ulaze u ukupan fond studentskih ECTS bodova.

Dva najbolja međunarodna tima (od ukupno osam) odabrana su da svojim radom sudjeluju na 11. konferenciji o informatičkom ratovanju i sigurnosti u Francuskoj, te će i tamo jedan FOI-evac, Daniel Strmečki predstavljati Sveučilište u Zagrebu.

Komentari