Digitalizacija

Varaždinski studenti prvi u Hrvatskoj dobili digitalne iksice

Objavljeno: 20.03.2024. 11:35

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 11:35

Studentski centar u Varaždinu prvi u Hrvatskoj studentima s aktiviranom elektroničkom osobnom iskaznicom i Certilia mobilelD aplikacijom nudi mogućnost identifikacije digitalnom iksicom u studentskom restoranu i digitalno potpisivanje e-Ugovora Student servisa. 

 U razdoblju od 18. do 22. ožujka, svakog dana od 9 do 13 sati u prostorijama Student servisa, studenti mogu aktivirati svoju e-Osobnu na mobilnom kiosku Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD). Njezinim aktiviranjem, kao i Certilia mobileID aplikacije, dobivaju mogućnost digitalnog potpisivanja dokumenata bez potrebe za dodatnim čitačima ili karticama, uz najvišu razinu sigurnosti, navode iz AKD-a. Digitalna studentska iskaznica pohranjena u Certiliji, pak, omogućava im niz prednosti koje uključuju praktičnost, brz pristup informacijama i identifikaciju na mjestima kao što su studentski restorani, kampusi, sportski objekti i slično. 

Digitalizacija studentske iskaznice jedan od elemenata kojim Ministarstvo znanosti i obrazovanja doprinosi razvoju i digitalizaciji sustava visokog obrazovanja, a ujedno unaprjeđuje kvalitetu studentskog života, poručuju iz AKD-a.

Komentari