Suradnja varaždinskih i austrijskih visokoškolskih ustanova

Objavljeno: 11.04.2011. 08:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika mr. Slobodan Mikac protekli je tjedan boravio u radnom i službenom posjetu visokoškolskim institucijama u Grazu. Tamo se susreo s prof. dr. Hansom Sünkelom, rektorom Tehničkog sveučilišta Graz i prof. dr. Michaelom Narodoslawskim, voditeljem Institute of Process and Particle Engineering.

Tema razgovora bilo je uspostavljanje suradnje varaždinskih visokoškolskih ustanova, prije svega Fakulteta organizacije i informatike i Veleučilišta u Varaždinu sa srodnim institucijama u Grazu, posebno sa studijima informatike i strojarstva.

Poseban naglasak bio je na temi obnovljivi izvori energije jer se uz posredovanje Centra kompetencije za obnovljive izvore energije, koji je nedavno utemeljen u Varaždinu, želi uspostaviti suradnja između svih relevantnih visokoškolskih institucija u regiji.

Cilj ove inicijative je uspostavljanje zajedničkog međunarodnog kolegija koji bi bio otvoren za studente iz cijele regije a koji bi imao naglasak upravo na izučavaju obnovljivih izvora energije.

Sa domaćinima iz Graza dogovoren je skori studijski posjet Varaždinu, varaždinskim fakultetima i Tehnološkom parku Varaždin kako bi se što prije prionulo realizaciji ideje suradnje visokoškolskih institucija Graza i Varaždina.



Komentari