Suzbijanje komaraca na području Ludbrega 6. i 7. srpnja

Objavljeno: 29.06.2015. 09:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Suzbijanje komaraca na području Ludbrega i svih gradskih naselja provodit će se 6. i 7. srpnja u suradnji s Bio Institutom Čakovec koji je proveo i prethodnu analizu terena.

Suzbijanje komaraca ima smisla jedino ukoliko se provodi organizirano i dugoročno kroz trajni i sveobuhvatni program suzbijanja. Organizirani programi suzbijanja temelje se na trajnom otkrivanju i praćenju prisutnih vrsta, njihovih legla i skrovišta te stručnoj i kontroliranoj primjeni bioloških i kemijskih metoda suzbijanja.

Za suzbijanje mogu se koristiti samo insekticidi, odnosno larvicidna i adulticidna sredstva koja su propisno registrirana i dopuštena za primjenu u Republici Hrvatskoj. Obje tehnike primjenjuju se sa zemlje.

Troškove suzbijanja komaraca pokrit će Grad Ludbreg i za tu svrhu iz gradske blagajne bit će izdvojeno 50 tisuća kuna. Bio Institut sustavno provodi i suzbijanje žohara na prostoru zatvorenog odlagališta otpada Meka.

Posljednjim istraživanjem utvrđeno je da trenutno žohara nema i indikacije su da se tijekom ove godine neće pojavljivati.  Za suzbijanje žohara Grad Ludbreg godišnje izdvaja 20 tisuća kuna.

Komentari