Svečano obilježen Dan Geotehničkog fakulteta Varaždin

Objavljeno: 20.12.2014. 16:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin.hr

Izvor: galerija-images/Dan Geotehnickog fakulteta - Varazdinska zupanija

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća u petak, 19. prosinca obilježen je Dan Geotehničkog fakulteta.

Na Fakultetu studira ukupno 335 studenata, od kojih je većina na preddiplomskom studiju. Čestitku vodstvu i studentima Geotehničkog fakulteta Varaždin u povodu njihovog dana, uputio je zamjenik župana Alen Kišić, ističući zadovoljstvo zbog porasta broja visokoobrazovanog stanovništva Varaždinske županije u zadnjih 10 godina.

– Bilježimo porast s 12 na 18 tisuća visoko školovanih u županiji. To nije mala brojka, a ona čini zalog za bolju budućnost Varaždinske županije. Drago nam je što se otvara novi smjer na ovom fakultetu, jer to znači da pratite trendove, prilagođavate se potrebama tržišta rada i tako pridonosite zajednici. Županija će i dalje biti uz vas i obećavam i dalje čvrstu podršku Geotehničkom fakultetu Varaždin, rekao je tom prilikom zamjenik Kišić.

Okupljenima se na svečanoj sjednici, obratio i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, ocijenivši Geotehnički fakultet Varaždin perjanicom Sveučilišta u Zagrebu, koji je prepoznao Inženjerstvo okoliša što će biti jedna od najvažnijih grana gospodarstva i orijentacije društva u Europi u ovom stoljeću. Boras je zadovoljan što je Grad Varaždin ulaganje u visokoobrazovanje prepoznao kao investiciju, a ne trošak. Pohvalio je trud dekana Josipa Meseca kod predstavljanja smjera Inženjerstvo okoliša kao jednog od najvažnijih.

U nastavku svečanosti najuspješnijim studentima na studiju dodijeljene su nagrade i priznanja. Svečanost Dana fakulteta uveličali su prigodnim programom učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Geotehničkog fakulteta u Varaždinu prisustvovali su, među ostalima, i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Muller te gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš.

{gallery}Dan Geotehnickog fakulteta - Varazdinska zupanija{/gallery}

(foto: Varaždinska županija)

Komentari