Svugdje u svijetu rock je biznis, osim na našim prostorima

Objavljeno: 11.05.2011. 13:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Prvi Varaždinski rock festival koji će sredinom lipnja biti održan u varaždinskoj Areni na koferenciji za novinare najavili su organizatori i neki od izvođača, među njima i Sead Lipovača iz bosansko-hercegovačkog benda „Divlje Jagode“.

Na prvom Varaždinskom rock posjetitelje očekuje čak četrnaest sati rock svirke raspoređenih u dva dana, 10. i 11. lipnja.

Varaždinski festival donosi spoj iskusnijih rock glazbenika, kao što su Laibach, Hellcats, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Opća Opasnost i Divlje Jagode, i onih malo mlađih, njihovih nasljednika kao što su varaždinski Louder, bjelovarski Flashback i čakovečka Larva.

Sead Lipovača iz poznatog bosansko-hercegovačkog benda Divlje Jagode naglasio je da je varaždinski festival svijetla točka u sumraku rock biznisa na Balkanu.

Svugdje u svijetu rock glazba je veliki biznis. Svugdje, osim na ovim prostorima. Mislim da je rock na Balkanu u ovom trenutku na dnu i teško da može gore. Rock glazba na Balkanu danas živi samo u mladim ljudima koji pak teško dolaze do afirmacije zbog nekompetentnih glazbenih urednika koji ne poznaju glazbu – istaknuo je Lipovača.

Slaže se s njim i Marko Domjan, frontmen najglasnijeg varaždinskog benda Louder.

Mladim bendovima izuzetno je teško steći afirmaciju iako nije baš sve tako crno. Rad, rad i samo rad jedina su šansa za uspjeh. Nama je pak drago da živimo u gradu koji nam daje priliku da sviramo i da naš rad prezentiramo publici – istaknuo je Domjan.

Jedna takva prilika je i Varaždinski rock festival. Očekuje se veliki broj mladih ljudi jer je koncert namijenjen maturantima kojima je podijeljeno čak 2100 ulaznica koje je kupila Varaždinska županija.

U prodaji su trenutno samo dvodnevne karte po cijeni od 180 kuna, a od 1. lipnja krenut će se u prodaju i s jednodnevnima po cijeni od 100 kuna.

Prodajna mjesta su suvenirnica Varaždinskih vijesti na Korzu, caffe bar Time Out, Koncertni ured Varaždin te sustav www.eventim.hr



Komentari