Tamara Peras: U HRT centru Čakovec-Varaždin nitko nije ostao bez posla

Objavljeno: 16.01.2015. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Facebook

U Varaždinu se ovih dana ugasilo dopisništvo Večernjeg lista, a dvoje novinara dobilo je otkaz. Mnoge osobe iz javnog života, medijski djelatnici i političari poslali su poruku Upravi Večernjeg lista kako ne odobravaju ovaj potez.

Između ostalog, navodilo se kako je Varaždin postao "slijepo crijevo" novinarstva te da je zavladalo medijsko crnilo. Osim dopisništva Večernjeg, već se prije ugasilo dopisništvo Jutarnjeg lista, a dopisništvo Hrvatske radiotelevizije preselilo je u Čakovec.

Upravo je prozivanje HRT-a navelo ravnateljicu novog televizijskog centra HRT centra Čakovec i Varaždin Tamaru Peras na reagiranje. Kako smatra Peras, HRT se ne može svoditi pod isti nazivnik s gašenjem dopisništva Večernjeg lista.

Priopćenje Tamare Peras prenosimo u cijelosti:

S obzirom na učestala priopćenja i istupe političkih stranaka, a posljednjih dana i kolega iz pojedinih medija Varaždinske županije, a vezano uz gašenje medijskih kuća na tom prostoru, osjećam potrebu reagirati.

Djelatnici HRT centra Čakovec i Varaždin iskreno suosjećaju s kolegama iz Večernjeg lista koji je ovih dana u Varaždinu zatvorio svoje dopisništvo, kao i svih kolega koji su zbog teškog stanja u medijima ostali bez posla, no nikako se ne možemo složiti s klasifikacijom i svođenjem pod isti nazivnik s HRT-om.

Naime, HRT je, za razliku od Večernjaka i Jutarnjeg samo promijenio adresu poslovanja, što dokazuje i sam naziv novog centra; iz studija Varaždin i dopisništva Čakovec postali smo HRT centar Čakovec i Varaždin. Ni jedan djelatnik nije ostao bez posla, već će, uz poboljšanje uvjeta rada u novom HRT centru, po otvaranju radio postaje, biti i novih zapošljavanja.

Uz to svakodnevno  objektivno izvještavamo, pratimo sva događanja i donosimo priče s područja Varaždinske županije jednako kao i do sad. I nakon 1.siječnja 2015. od kad radimo na novoj adresi u Čakovcu, objektivno, pravovremeno i profesionalno obavljamo svoj posao, ne zaboravljajući pritom našu primarnu svrhu i postojanje, a to je biti javni servis i isključivo u službi javnosti.
                                                                                                             

Tamara Peras
                                                                                              Rukovoditeljica HRT centra Čakovec i Varaždin

Komentari