dobre vijesdti

Teških prometnih nesreća na cestama Varaždinske županije 44 posto manje nego prošle godine

Objavljeno: 27.06.2023. 15:40

Zadnja izmjena: 27.06.2023. 15:42

Foto: Arhiva

U Županijskoj palači u Varaždinu  Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije održao je svoju sedmu sjednicu na kojoj se  razgovaralo o aktivnostima ŽUC-a, HC-a, HAC-a i PU varaždinske, ali i o provedbi preventivno edukativne akcije "Sigurno u školu s HAK-om".

Sjednici su nazočili i župan Anđelko Stričak kao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen. Župan je tom prilikom pohvalio rad članova Savjeta koji konkretnim idejama i inicijativama rade na sigurnosti prometa na našim cestama, a osvrnuo se i na uspješnu te konstruktivnu suradnju s HC-om, HAC-om, PU varaždinskom i ostalima.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec je informirao prisutne kako se ove godine na prometnicama PU varaždinske dogodila ukupno 472 prometna nesreća, a to je deset posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

- Ono što je najbitnije, imali smo manje teških prometnih nesreća za čak 44 posto. To su nesreće u kojima su osobe smrtno stradale ili zadobile teške tjelesne ozljede. Nadamo se da nadolazeći mjeseci, poglavito sedmi i osmi mjesec, neće narušiti stanje sigurnosti cestovnog prometa . Pojačat ćemo  nazočnost policijskih službenika na prometnicama te će se sva raspoloživa tehnika i oprema koju PU varaždinska ima za nadzor brzine i testiranje vozača staviti na teren - rekao je između ostaloga.

Komentari