Testiranjima diljem Hrvatske obilježava se Dan inteligencije

Piše: Andrea Lach

Objavljeno: 27.09.2011. 14:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Testiranjima inteligencije, koja će se u hrvatskim gradovima provoditi ove subote, a u Zagrebu cijeli radni tjedan, Hrvatska Mensa započela je obilježavanje međunarodnog Dana inteligencije.

Po drugi puta Hrvatska Mensa sudjeluje u međunarodnom Danu inteligencije u kojem je prošle godine sudjelovalo 19 zemalja diljem svijeta. Ove godine očekuje se još veći odaziv svjetskih Mensi, a Dan inteligencije samo je jedan od niza događaja u okviru manifestacije Mensa Brilliant, kojom se obilježava 65. obljetnica od osnivanja svjetske udruge Mensa.

Kako bi obilježila Dan inteligencije, Hrvatska Mensa će provesti testiranja u 8 hrvatskih gradova, i to u onima gdje se testiranja nisu nikada održala, ili se to događalo rijetko (izuzev Zagreba).

Tokom tjedna, od 26. do 30.9., testiranja će se provoditi u Zagrebu u sjedištu Udruge, dok će se u ostalim gradovima održati ove subote, 1. listopada. Na žalost, u Varaždinu neće biti testiranja, no svim zainteresiranim iz Grada i okolice neće biti problem sudjelovati jer će se testiranje održati u susjednom Čakovcu.

Prijave će se primati od 10:30 do 12 sati u Gimnaziji Čakovec u ulici Vladimira Nazora 34. Inače, cijena testiranja, ukoliko se prijavite on-line na www.mensa.hr je 70 kn, dok su prijave i uplate na dan održavanja testiranja 80 kn.

Testiranja će se održati i u Gospiću, Ogulinu, Osijeku, Poreču, Sisku i Šibeniku, a više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Hrvatske Mense.

Inače, Hrvatska Mensa kao neprofitna udruga visoko inteligentnih osoba djeluje od 1997. godine, a osnovna joj je djelatnost provođenje testiranja građana i izdavanje međunarodno važećih certifikata te pružanje poticajne intelektualne društvene sredine svojim članovima.

Komentari