Tijekom blagdana budite oprezni s pirotehnikom

Piše: eVz/mup.hr

Objavljeno: 16.12.2011. 09:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Već 18 godina za redom, Ministarstvo unutarnjih poslova provodi operativnu akciju „Mir i dobro“. Akcija će trajat će do 8. siječnja 2012., a cilj joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.

Spomenutu akciju Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je još 1993. kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana, ističu u MUP-u.

I ove godine domovinu će tijekom božićnih blagdana posjetiti velik broj naših sunarodnjaka koji žive u inozemstvu, kako bi jedan od najvećih obiteljskih blagdana proveli u društvu svojih bližnjih.

Što znači da će doći do povećanja prometa kako na graničnim prijelazima tako i na prometnicama diljem čitave zemlje, ali i u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Također, naši će građani prigodom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana, sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, u velikom broju pohoditi vjerska svetišta i crkve, organizirano slaviti u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima, te se međusobno posjećivati u obiteljskim domovima.

Kako bi svaki od ovih događaja protekao u miru i duhu blagdanskog obilježavanja Božića, MUP upozorava građane da eksplozivna sredstva nisu dio takvog slavlja.

Na žalost, posljedice njihove uporabe mogu nekoga obilježiti za čitav život.


Komentari