"Tips & Tricks 4 IT Business Geeks": Četvrti Dan karijera na FOI-u

Objavljeno: 28.05.2015. 14:10

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:14

Foto: Siniša Sović

Na Fakultetu organizacije i informatike danas se tijekom cijelog dana održava četvrti Dan karijera pod nazivom „Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“.

Predstavnici poslodavaca imaju prilike upoznati sadašnje studente, ujedno i svoje potencijalne buduće zaposlenike, kroz prezentacije studentskih projekata i neformalno druženje, a studenti i srednjoškolci s druge strane imaju priliku čuti savjete o uspjehu u dinamičnom ICT okruženju od predstavnika renomiranih hrvatskih IT tvrtki te uspješnih alumnija FOI-ja.

Ovogodišnji Dan karijera započeo je panel diskusijom pod nazivom "Innovation & Growth" u kojoj su sudjelovali predstavnici uspješnih i inovativnih tehnoloških tvrtki. Panelisti su se dotaknuli tema vezanih uz inovacije, rast i razvoj svojeg poduzeća, kao i savjeta koje će podijeliti sadašnjim studentima vezanim uz razvoj njihovih ideja, pokretanje vlastite karijere, poticanje kreativnosti i poduzetnosti pri pronalasku prvog zaposlenja te o načinima i iskustvima prilikom zapošljavanja.

Program se nastavio predstavljanjem studentskih projekata u dijelu programa Student2Business. Studenti FOI-ja prezentiraju svoje studentske projekte nastale u okviru kolegija ili kroz različite izvannastavne aktivnosti ispred sastava stručnjaka iz prakse.

U suradnji s poslodavcima, tehnološkim centrima i studentima, kao novitet ovogodišnjeg Dana karijera jest  opušteno druženje "Tech Showcase & Employer Hangout" uz prikaz raznih tehnologija i uređaja poput Google Glass, Reacon Jet, Oculus Rifta, 3D printera, 3D scannera, uređaja za satelitsko praćenje vozila, bespilotnih letjelica, AVIION OTT-a, SmartKita, FOI plant i sl., kako bi studenti, poslodavci i alumniji mogli u neformalnom okruženju popričati o raznim mogućnostima suradnje, zaposlenja i uključivanja u projekte.

Komentari