Topličanski školarci obilježili Kukuljevićeve dane

Objavljeno: 26.10.2011. 15:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Varazdinska županija

Učenici OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica uključili su se u obilježavanje Kukuljevićevih dana, tradicionalnu manifestaciju u svome gradu.

Na stručno-znanstenom skupu na temu Kukuljevića za sve su uvažene jezikoslovce i članove Matice hrvatske prigodan program izveli veliki tamburaški sastav pod vodstvom Zlatka Pipleka i članice literarne družine s prigodnim recitalima,a pripremile su ih učiteljice hrvatskog jezika Ana Lodeta i Mirna Perec.

Dan kasnije učenici osmih razreda posjetili su  Spomenik hrvatskom jeziku u Varaždinskim Toplicama i tako se prisjetili nekih važnih događaja i datuma za priznavanje i samostalnost hrvatskog jezika.

Učenici su također sa svojom učiteljicom posjetili i grob Antuna Kukuljevića, istaknutog političara i jednog od najvažnijih utemeljitelja hrvatskog školstva.

Tog je dana u školi održana svečanost povodom Kukuljevićevih dana na kojoj su posjetitelji imali prilike vidjeti nekoliko zanimljivih izložbi i projekcije školskih projekata. Izložbu Etno-učionica  u holu postavio je i pripremio učitelj povijesti Drago Ilić.

Izložbe likovnih radionica pripremili su Antun i Marija Sopić. Posebno zanimljive su bile projekcije vezane uz povijest i kratka predavanja  Drage Ilića na temu: Kukuljevići i Varaždinske Toplice, Zavičajni muzej, HNP i Varaždinske Toplice, te Odjek 1848. na Varaždinske Toplice.

Učitelji matematike Nevenka Bareta i Zlatko Čmigović posebno su zainteresirali sve posjetitelje prezentacijom svojeg višestruko nagrađivanog projekta Matematikom kroz povijest školstva.

Komentari