Tradicionalno održan projekt "Advent u Rudaku"

Piše: eVz

Objavljeno: 21.12.2012. 20:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Kao i prijašnjih, i ove su godine u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin učenici, zajedno sa svojim profesorima, nastavili  projekt „Advent u Rudaku.“

Svake godine profesorice D. Strmečki i M. Kovačević organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja potrebnih svakodnevnih stvari i božićnih kolača za udrugu „Ludbreško sunce.“ Štičenici udruge Ludbreško sunce pod vodstvom Ruža Zlatar zahvalili su se nastavnicima i učenicima recitacijama i pjesmama za  humanitarno  zalaganje i međusobnu suradnju.

Aktivnosti koje su se provodile bile su: izrađivanje božićnih ukrasa, figurica od gline i tjestenine (Božićnih anđela), izrađivanja čestitki, božićnih jaslica te su učenici svoje osjećaje o božićnim blagdanima pretočili na papir pisanjem pismenih sastavaka. Izrađivanju božićnih ukrasa učenicima i nastavnicima rado su se pridružili i roditelji.

Učenici su figurice Božićne anđele izrađivali zajedno s profesorima Karmen Kokot i Mihaelom Pisačićem. Svoju nadarenost i upornost, zainteresiranost i radost prikazali su djelima.

Djela učenika vjeroučitelj M. Pisačić odlučio je pokazati široj crkvenoj zajednici te je u okviru nastave vjeronauka posjetio zajedno s profesoricom K. Kokot i s učenicima Franjevačku crkvu. Učenici su tamo pokazali svoje radove. Donijeli su nakit za borove gdje ih je otvorena srca dočekao gvradijan fra Lucije Jagec. Posjetom se nastavio projekt koji je imao cilj učenju plemenitosti i duhovnosti kroz izradu ukrasa za borove u Franjevačkoj crkvi.

Kako bi i na njemačkome jeziku učenicima svoje škole dočarale duh i vrijednosti advetnskog razdoblja i Božića, profesorice njemačkoga jezika Koraljka Korenika, Renata Lacković i Svijetlana Spudić- Grđan pripremile su razne radionice, prezentacije i igre. Navedene su aktivnosti bile pripremljene na njemačkome jeziku i na taj se način promovirao njemački jezik kojem se u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi pridaje velik značaj. 

Komentari