Trnovčanka porijeklom iz Sirije, Đamila Florjanić - Akkch postala volonterka Crvenog križa

Objavljeno: 23.09.2015. 20:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Miljenko Ernoić

Županijska organizacija HSLS-a Varaždinske županije odazvala se apelu Hrvatskog Crvenog križa “Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske“ u prikupljanju novčanih i materijalnih donacija...

S tim ciljem organiziralo se u prostorijama stranke u Varaždinu prikupljanje donacija od njenih članova. U provedbi akcije prikupljana je osnovna humanitarna pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama, dezinfekcijskim sredstvima, opremi za djecu, hrani za djecu i dojenčad te setovima za prvu pomoć.

Spomenuti artikli prikupljani su prema objavljenim potrebama na mrežnim stranicama Hrvatskog crvenog križa.

Bogatu donaciju, kojom je članstvo HSLS-a potvrdilo svoju socijalnu i humanitarnu opredjeljenost, u ime HSLS-a Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin predao je u utorak dr.sc. Miljenko Ernoić, predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Varaždinske županije u društvu tajnika stranke Milivoja Zajeca i Đamile Florjanić - Akkch.

Potonja je vrijedna članica HSLS-a porijeklom iz Sirije, uvjerene humanitarke koja je svoje znanje jezika,  poznavanje navika i kulture izbjeglica iz ratom zahvaćenih zemalja stavila na raspolaganje HCK kao volonterka.

Komentari