U Čakovcu svečano otvoren novi HRT centar Čakovec - Varaždin

Piše: evz/HRT

Objavljeno: 26.03.2015. 18:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HRT/HRT centar Čakovec-Varaždin

Izvor: galerija-images/hrt centar cakovec i varazdin

Svečano je otvoren osmi, najmlađi regionalni centar Hrvatske radiotelevizije. Dio je to procesa restrukturiranja i modernizacije dopisničke mreže.

Dosad su, zahvaljujući nabavi i uvođenju suvremene tehnologije, uspješno restrukturirana inozemna i "mala" dopisništva HRT-a, značajno je unaprijeđen njihov rad uz znatno povećanje broja lokalnih dopisnika iz Gospića, Metkovića, Krapine, Karlovca, Koprivnice, Požege, Siska, Slavonskog Broda, Virovitice, Vukovara i Županje. U cijelosti su uvedene digitalne tehnologije televizijske proizvodnje u HRT centrima Rijeka, Split i Osijek, a u nove suvremeno uređene prostore uselili su HRT centri Dubrovnik i Zadar.

HRT centar Čakovec i Varaždin smješten je u bivšoj vojarni, na adresi Bana Josipa Jelačića 22c i jedan je od najmodernijih televizijskih centara u Hrvatskoj. Radovi na prenamjeni zgrade Tehnološko-inovacijskog centra, koji je HRT-u ustupila Međimurska županija, trajali su dva mjeseca. Emitiranje televizijskog programa iz novog centra počelo je 29. 12. 2014. godine, a program se proizvodi na najsuvremenijoj digitalnoj opremi. Na čelu centra je rukovoditeljica Tamara Peras.

Otvaranjem novog HRT centra Čakovec i Varaždin, spojeni su nekadašnji studiji Čakovec i Varaždin, a centar je preuzeo proizvodnju programa u cijeloj sjeverozapadnoj regiji i obuhvaća pet županija: Međimursku, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku i Virovitičko-podravsku. Na bogatijem i kvalitetnijem sadržaju radi redakcija s 22 zaposlenika - novinara, snimatelja, montažera, tehničara, te 7 dopisnika iz Bjelovara, Koprivnice i Virovitice.

Do kraja 2015. godine planira se oformiti i novi Hrvatski radio Sjever, što znači, kako su najavili iz HRT-a, otvaranje 20-ak novih radnih mjesta.

{gallery}hrt centar cakovec i varazdin{/gallery}

Komentari