U manifestacijama Gradskog muzeja Varaždin uživalo 1.600 posjetitelja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.05.2012. 16:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Ovogodišnje tradicionalne manifestacije Gradskog muzeja Varaždin - 6. Varaždinske muzejske svečanosti i 8. Europska noć muzeja, održane su od 16. do 19. svibnja ove godine, a program je privukao više od 1.600 posjetitelja.

Program je obuhvaćao otvorenje triju izložbi: skulpture Krešimira Katušića pod naslovom Psiha mitske zbilje, zatim izložbe Lice i tijelo kao odraz psihe, autorice Mirele Horvat, s izborom djela iz fundusa Galerije starih i novih majstora GMV-a, te izložbe reljefa i akvarela Nenada Opačića naslovljene Kiborzi – Infernalna fuga.

Pored toga, organiziran je i mjuzikl Grozdana na zrnu papra u izvedbi djece, polaznika glazbeno-scenske radionice koju vode dramska umjetnica Hana Hegedušić i prof. Petar Eldan te održan koncert Kajtebriga trija, s gostom Tomislavom Golubanom.

Završno događanje i ovaj put je bila Europska noć muzeja u subotu, 19. svibnja, kada su svi muzejski postavi u Starome gradu, palači Herzer i palači Sermage bili otvoreni za razgled od 20 do 24 sata.

U sklopu programa Zvjezdano nebo nada mnom tom je prigodom voditelj varaždinske Zvjezdarnice Alan Dedić održao dva tematska predavanja i pripremio dojmljivu projekciju pod naslovom Kozmički horizonti.

Ulaz na sve navedene programe bio je besplatan, a na njima je prisustvovalo više od 1.600 posjetitelja (od toga, nešto više od 1100 u Europskoj noći muzeja).

Komentari