U Maruševcu obilježena godišnjica rođenja Gustava Krkleca

Objavljeno: 04.07.2011. 09:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: marusevec.hr

Udruga prijatelja dvorca Maruševca i Općina Maruševec prigodnim su programom obilježili 112-tu godišnjicu rođenja pjesnika Gustava Krkleca.

Pred kućom u Maruševcu u kojoj je pjesnik proveo dio djetinjstva nastupili su članovi KUD-a "Klaruš" u prepoznatljivim narodnim nošnjama maruševečkog kraja, a vijenac na spomen ploču postavili su predsjednica Udruge Blanka Glavica Ječemnica i predsjednik Matice Hrvatske Ogranak Novi Marof Zlatko Meštrić.

U emotivnom obraćanju prisutnima predsjednica Udruge sjetila se mnogih članova koji su ostavili trag u radu udruge i oživljavanju tradicija ovog kraja od kojih posebnu pažnju zaslužuju slikar Jurica Varga i Ivan Čerpinko koji više nisu među živima.

Zlatko Meštrić nije propustio pohvaliti ovu lijepu inicijativu jer ime Gustava Krkleca i njegovi bezvremenski stihovi od kojih su neki uglazbljeni prenose se širom lijepe naše.

U prostorima nove općinske zgrade postavljena je izložba slika "Povratak u zavičaj" gdje je predstavljen fundus od pedesetak slika raznih autora koji je Udruga prijatelja dvorca Maruševca skupila kroz 15 godina svog postojanja.

Izložbu je otvorio Dragutin Matak iz Srednje škole Maruševec s pravom javnosti, jedan od osnivača Udruge. Otvaranje izložbe su recitacijama popratili učenici Osnovne škole "Gustava Krkleca" iz Maruševca predvođeni učiteljicama Ljerkom Brezovec i Gordanom Daraboš, a program nastavili tamburaši i KUD "Klaruš" Maruševec koji je stalni sudionik obilježavanja ove godišnjice.


Izvor: marusevec.hr

Komentari