U međimurskim Centrima izvrsnosti 400 nadarenih učenika

Objavljeno: 28.11.2011. 10:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Međimurska županija

Projekt Centri izvrsnosti kojim se potiče rad s nadarenom djecom i produbljivanje znanja iz školskog gradiva, u Međimurskoj je županiji pokrenut prošle školske godine. Nastava u aktualnoj počela je prije nešto više od mjesec dana, a aktualni projekt koštat će županiju čak pola milijuna kuna.

U subotu je Osnovnu školu u Nedelišću gdje se odvijaju programi iz kemije, fizike i biologije obišao i župan Međimurske županije Ivan Perhoč sa suradnicima i ravnateljima osnovnih škola u kojima se ovaj projekt odvija.

Tom prilikom istaknuo je važnost ulaganja u obrazovanje, posebno nadarene djece i onih učenika koji žele znati više nego je predviđeno programima.

- Znanja koja na ovaj način mogu steći, vrlo će im koristiti u daljnjem školovanju i sutrašnjem poslu, ali im može pomoći i u pronalaženju vlastito afiniteta – poručio je župan Perhoč.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Sonja Tošić Grlač  rekla je da je Centrima izvrsnosti ove školske godine obuhvaćeno četristotinjak djece.

Nastava se održava u četiri međimurske osnovne škole, a obuhvaćeni su programi iz hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, matematije, informatike, biologije, kemije i fizike.

Osim u školi u Nedelišću, projekt se provodi i u osnovnim školama u Podturnu, Maloj Subotici i Orehovici.

Komentari