U Španjolskoj Centri izvrsnosti predstavljeni sudionicima iz 75 zemalja

Alen Kišić i Miroslav Huđek

Objavljeno: 21.11.2014. 13:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Sandra Županić

Na 7. Međunarodnoj konferenciji o obrazovanju, istraživanju i inovacijama održanoj od 17. do 19. studenog u španjolskoj Sevilli, kao jedinstveni projekt u Hrvatskoj, predstavljeni su Centri izvrsnosti Varaždinske županije.

Varaždinska županija je znanstveni rad o Centrima izvrsnosti za ovu konferenciju poslala još u srpnju, te se baš on, kao jedini iz naše zemlje, našao među 300-njak radova koji su predstavljeni za oko 800 sudionika iz 75 zemalja cijelog svijeta.

O ovoj temi su u Španjolskoj govorili zamjenik župana Alen Kišić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

- Bila nam je velika čast tamo predstaviti Varaždinsku županiju, Centre izvrsnosti pa i Hrvatsku. Naš je rad jedini iz Europe predstavljen u segmentu školskog menadžmenta. Drago mi je bilo što su nam drugi sudionici postavili mnoga pitanja; što se tiče kriterija na koji djeca ulaze u Centre, njihovog financiranja te praćenja napretka učenika nakon što izađu iz Centara izvrsnosti. U Sevilli smo razgovarali s mnogim drugim ljudima i vidjeli sve što oni rade. Jako je važno sudjelovati na konferencijama poput ove te time Centri izvrsnosti dobivaju novu snagu - kazao je danas Kišić.

Također, Kišić je najavio osnivanje Centra izvrsnosti za sport sljedeće godine.

Pročelnik Huđek okarakterizirao je Međunarodnu konferenciju kao "svjetsko prvenstvo" obrazovanja.

- Iza uspjeha centara izvrsnosti stoji timski rad ljudi cijele županije i pokazalo se da takav pristup daje rezultate - rekao je Huđek.

Komentari