U Štrigovi počelo "Urbanovo" Dani vina u županiji Zrinskih

Objavljeno: 23.05.2011. 11:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Međimurska županija

Potpisivanjem Povelje o prijateljstvu između Međimurske i Zadarske županije te podjelom diploma najboljim prošlogodišnjim Pušipelima započelo je ovogodišnje Urbanovo -  Dani vina u županiji Zrinskih.

Manifestacija je to koja je prepoznata na karti ovogodišnjih nacionalnih evenata, a cilj joj je osim promocije međimurskih vina, razvoj kontitnentalnog turizma.

Zamjenik međimurskog župana Matija Posavec istaknuo je da su se potpisivanjem povelje o prijateljstvu između Međimurske i Zadarske županije stvorili preduvjeti da međimurska vina i prehrambeni proizvodi nađu na stolovima turista koji svake godine dolaze na hrvatski Jadran.

U sportskoj dvorani osnovne škole u Štrigovi, predstavili su se najbolji međimurski vinari, ali i proizvođači tradicionalne hrane, te vinarske opreme.

Predstavljena je i vinska putovinica, a u kušaonicama na vinskoj cesti možete provjeriti zašto se većina stručnjaka slaže da su međimurska vina ponajbolja na svijetu.

Manifestacija traje dva tjedna, a osim kušanja vina i posjeta vinskim podrumima, organiziran je i niz predavanja, Sajam vinarske i vinogradarske opreme, predstavljanje proizvođača vina iz Zadarske županije i još mnogo toga.

Program završava u petak 03. lipnja, Vinskim balom u restoranu "Terboc", te svečanim otvaranjem prve boce Pušipela iz 2010. godine.

Organizatori manifestacije su uz Međimursku županiju i Udruga Hortus Croatiae te Općina Štrigova, a Zadarska županija je županija partner.

Svi zainteresirani u Štrigovu mogu doći autobusima, koji cijelog dana voze iz Preloga, Čakovca, Varaždina i Murskog Središća.


Komentari