U Vidovcu pokrenut projekt "Volim Vidovec"

Piše: evz

Objavljeno: 16.09.2011. 07:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U Vidovcu je pokrenut projekt „Volim Vidovec“. Cilj ovog projekta je upoznati i razviti osjećaj djece, ali i svih žitelja općine prema oblicima kvalitetnog i osmišljenog života u prostoru i okolišu. Projekt je pokrenut na inicijativu zamjenice načelnika općine Vidovec Dubravke Rog.

Sve je započelo radionicama u OŠ Vidovec gdje su djeca literarno, dramski, fotografijom i pjesmom opisala svoje doživljaje življena u općini. U projekt će se uključiti i djeca dječjeg vrtića  Škrinjica, osnovne škole Tužno, te srednjoškolci kao i Udruga mladih općine Vidovec.

Ovih dana započelo je  oslikavanje zgrade općine sa vizualnim znakom "Volim Vidovec ", a planirano je da djeca prema svojoj želji oslikaju jedan zid zgrade. Reakcije na oslikani zid su više nego dobre. Svi su iznenađeni i oduševljeni napravljenim.

U izradi je i letak u kojem će se djeca obratiti svim žiteljima općine sa svojim željama i stavovima naglaskom na zaštitu okoliša.

Školska djeca  organizirat će čiščenje okoliša škole i na taj način pridonjeti podizanju svijesti i potrebe da prostor u kojem žive treba biti prema mjeri čovjeku i njegovim potrebama za lijepim.

Planirana je  utrka uz obalu rijeke Plitvice, koja je uređena i očišćena, uz koju su mnogi Vidovčani proveli djetinjstvo.

Cilj projekta je izložba "Izgubljeni Vidovec", a  na njoj bi bila predstavljena arhivska građa , privatne kolekcije i sve vezano uz život,običaje, nošnju, modu i jezik Vidovca.

Nadamo se da će projekt "Volim Vidovec" biti na zadovoljstvo svih u Vidovcu i pozivamo sve koji imaju bilo kakve ideje  da se pridruže u realizaciji projekta.



Komentari