U vrtiće Čira-čara, Bajka, Zečić i Dječji svijet stižu pomoćnici djeci s poteškoćama u razvoju

Objavljeno: 16.10.2015. 19:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Josip Novak

Uz šest pomoćnika djeci s poteškoćama u razvoju u dječjem vrtiću Varaždin, još pet njih naći će posao u vrtićima privatnih osnivača zahvaljujući projektu kojeg ove godine samostalno financira Grad Varaždin...

Naime, u petak je  varaždinski gradonačelnik Goran Habuš potpisao  Sporazum o provođenju programa  pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima Čira-čara, Bajka, Zečić i Dječji svijet.

Riječ je o projektu kojim će Grad Varaždin financirati pomoćnike u dječjem vrtiću Varaždin i u četiri vrtića privatnih osnivača sukladno potrebama, ukupno 11 asistenata, pojasnila je Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti.

- Ukupan iznos sredstava koja će se izdvojiti iz proračuna za ovu namjenu je 471.000 kn, od kojih će do kraja ove godine biti iskorišteno 120 tisuća kuna – ističe Vusić na koju se nadovezao gradonačelnik Goran Habuš rekavši kako je time ispunjeno još jedno obećanje.

Dodao je kako će u dječjem vrtiću Varaždin biti ukupno zaposleno 6 asistenta i po prvi put komunikacijski asistent za gluhu djevojčicu u suradnji sa udrugom „Dodir".

- U vrtićima privatnih osnivača bit će raspoređeno još 5 asistenata i sve ustanove predškolskog odgoja koje su prijavile potrebe, dobile su pomoćnike – rekao je Habuš.
Asistenti će početi raditi od 1. studenoga 2015. i pomagat će mališanima sve do 30. lipnja 2016. godine.

Djeca s poteškoćama u razvoju će zahvaljujući pomoćniku biti uključena u sve aktivnosti, naglasila je Ljubimka Hajdin, predstavnica vrtića “Dječji svijet“.

- Korist će osjetiti mališani i roditelji, a najviše će se ogledati u stručnoj razini predškolskog odgoja – zaključila je Hajdin.

Komentari