U vrtovima u Hrašćici siromašni će uzgajati hranu za život

Objavljeno: 15.04.2011. 11:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Korisnici socijalne pomoći i nezaposleni koji već nisu vlasnici poljoprivrednog zemljišta moći će sami besplatno uzgajati povrće na zemljištu koje su im osigurali Grad Varaždin i Gradska tržnica na području naselja Hraščica.

Riječ je o projektu „Vrtovi života“ kojeg je osmislila Zelena mreža u suradnji s Razvojnom agencijom Sjever DAN, Gradom Varaždinom i varaždinskom Gradskom tržnicom.

Uz jugozapadnu obilaznicu Grada Varaždina, u naselju Hrašćica, osigurana je parcela površine 8 800 metara kvadratnih na kojoj će korisnici socijalne pomoći i nezaposleni koji već nisu vlasnici zemljišta moći dobiti prosječno po 16 gredica da zasade povrće i osiguraju si hranu za život.

Kako je naglasio direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, tržnica će osigurati korisnicima i da svoje viškove plasiraju na varaždinski plac.

Zelena mreža je osmislila i besplatne radionice u sklopu kojih će svi zainteresirani moći naučiti proceduru za ekološki i biodinamički uzgoj povrća.

Listu uzgajivača u „Vrtovima života“ izradit će Centar za socijalnu skrb i nadležni gradski ured, a pokaže li se projekt uspješnim i zainteresiranih bude dovoljno, Gradska tržnica i Grad su spremni osigurati još prostora za uzgoj povrća.



Komentari