Učenici OŠ Visoko dobili vozačke dozvole za bicikle

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 11.05.2011. 15:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: os-visoko.skole.hr

Projekt se provodio tijekom cijele školske godine, najprije usvajanjem teorijskih znanja iz prometne kulture, a zatim i usvajanjem vještina upravljanja biciklom

Svečanom podjelom potvrda o osposobljenosti učenika 5. razreda za samostalno i sigurno upravljanje biciklom završio je projekt prometne kulture u Osnovnoj školi Visoko. Projekt se provodio tijekom cijele školske godine, najprije usvajanjem teorijskih znanja iz prometne kulture, a zatim i usvajanjem vještina upravljanja biciklom.

U projektu je sudjelovao i županijski tim za prometnu preventivu u kojem su se nalazili predstavnik policije Vedran Lukman, predstavnik HAK-a Stanko Hošnjak, predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje Mijo Barišić i predstavnik Općine Visoko. Sam program u školi je provodio učitelj tehničke kulture Zlatko Rusan.

Učenici 5. razreda, njih 20, najprije su morali pokazati zavidnu razinu znanja u poznavanju prometnih pravila i propisa, a potom su polagali vožnju spretnosti na prometnom poligonu. Svi učenici su uspješno položili ispit.

Ravnateljica škole Nada Horvat svim učenicima je podijelila biciklističke kacige i sigurnosne prsluke za sigurnu vožnju, a načelnik općine Visoko Dragutin Mateković učenicima je uručio potvrde o osposobljenosti za samostalno i sigurno upravljanje biciklom, tzv. vozačke dozvole. Najuspješniji Sanja Huzjak i Danijel Hadrović posebno je nagradio Auto klub Varaždin.

- Provođenjem projekta prometne kulture u školi se nastoji dugoročno utjecati na ponašanje najmlađih u prometu koji su ujedno upravo zbog svog neznanja i razigranosti, najugroženiji sudionici prometa - kazala je ravnateljica škole Nada Horvat.



Komentari