Udruga Stakleno zvono obilježila Dan svjesnosti o autizmu

Objavljeno: 03.04.2015. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/dan svjesnosti o autizmu 2015

Dan svjesnosti o autizmu 2. travnja obilježila je udruga „Stakleno zvono“ postavljanjem prigodnog štanda ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Članovi udruge predstavili su proizvode ručne izrade, a jedan od njihovih prepoznatljivih proizvoda su svakako mirisni sapuni koji se izrađuju takozvanom melt pour (otopi i izlij) tehnikom.

Kako su naglasili u Udruzi, ideja o izradi sapuna rodila se iz želje da kao ekipa zajedno oblikuju i aranžiraju nešto što vole pa je tako nastala spoznajno–kreativna radionica izrade sapuna s ciljem razvoja kreativnosti i poboljšanja kvalitete života.

Štand su posjetili i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić te predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić. Zamjenik župana  je tom prilikom naglasio kako  Varaždinska županija pomaže rad udruge te je pohvalio ovakav način obilježavanja Dana svjesnosti o autizmu.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu Glavna skupština Ujedinjenih naroda odabrala je za obilježavanje 2. travnja čime želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života. Dan svjesnosti o autizmu 2013. godine obilježavao se pod motom: „Autizam treba – sustavno rješenje.“

{gallery}dan svjesnosti o autizmu 2015{/gallery}

Komentari