Varaždinski trasheri "zamiksali" u Beogradu

Objavljeno: 20.06.2011. 17:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Udruga Trash

Visoka delegacija varaždinskog Trash Film Festivala sudjelovala je krajem svibnja na Mikser Festivalu u Beogradu.

Sudjelovanje na beogradskom Mikser Festivalu koji objedinjava dizajn, umjetnost, komunikacije, arhitekturu, glazbu, kazalište, ekologiju, predavanja, izložbe, radionice, film i instalacije još je jedna potvrda da je Trash Film Festival prešao granice Varaždina ali i Hrvatske te postao neazobilazna točka kada su u pitanju festivali trash filmova.

Članovi udruge, Jurica Hižak, Robert Borović i Branimir Hainš, su u sklopu otvorenog kina predstavili Trash Film Festival izborom najzapaženijih filmova s proteklih pet izdanja festivala, a premjerno su u Beogradu prikazani i filmski blockbusteri iz produkcije Udrge Trash: Overpunishment i Sun Tzu.

Osim predstavaljnja Trash Film Festivala posjet Beogradu iskorišten je za povezivanje sa srodnim idejama na ovim prostorima. Ostvareni su mnogobrojni kontakti, primljene su brojne pohvale za Trash Film Festival kao i ponude za buduću suradnju pa je tako uspostavljen i kontakt sa Eastern Neighbours Film Festivalom u nizozemskom Utrechtu, Festivalom gejevskega in lezbičnega filma u Ljubljani, DokuFestom iz Prizrena te Filmskim festivalom Starigrad Paklenica.

Također, organiziran je i posjet atelju Miroslava Lakobrije, najboljeg majstora filmske maske u ovom dijelu Europe, koji je nedavno za svoj rad nagrađen u američkom Texasu.

Trasheri su aktivno sudjelovali i u debati na temu  „Dečaci i igračke ili zašto za ovim stolom ne sedi ni jedna žena“, moderatora Dorijana Kolunđžije, inače kreativnog direktora festivala,u kojoj su sudjelovali i ugledni gosti kao što su Zach Liebermann (SAD) i Daito Manobe (JAP), gdje se raspravljalo o utjecaju tehnologije na umjetnost i sprezi njene uporabe i kreativnosti u tom procesu.

Komentari