Upozorenje vozačima: Blagdanska regulacija prometa u blizini groblja

Objavljeno: 27.10.2015. 09:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: arhiva

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, u petak i subotu 30. i 31.listopada, te posebno na sam blagdan, u nedjelju, 1. studenog, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Vezano uz navedeno, PU varaždinska skreće pozornost svim vozačima  na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

Također se moli građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju  od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a  dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja sa ulicom Gustava Krkleca do raskrižja sa ulicom Franje Račkog) biti će povremeno zatvoren te će se odvijati obilazno.

Za potrebe parkiranja vozila kod Varaždinskog groblja i groblja u Biškupcu, građanima će biti na raspolaganju obližnji parkirališni prostori.

Od 30. listopada od 12 sati do 1. studenog do 20 sati, uspostavit će se privremena regulacija prometa na lokalnoj i nerazvrstanim cestama u zoni groblja u Ivancu.

Tako će se dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja odrediti za jednosmjerni promet u smjer groblja.    

U nedjelju, 1. studenog od 6 do 20 sati u zoni groblja u Ivancu, dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom  žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s ulicom Ivanuševac biti će zatvoren za promet motornih vozila, dok će dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova od raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Antuna Mihanovića i dio ulice Ivanuševec i odvojka ulice Stjepana Vukovića od raskrižja s ulicom Augusta Cesarca do raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića biti određen za jednosmjerni promet od groblja u smjeru ulice Stjepana Vukovića.

Molimo građane da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Vezano uz navedeno, upućujemo  na slijedeće mjere opreza:

- prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,

- ne ostavljati ključeve  i dokumente u vozilu,

- zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

- vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

- ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.  

Također pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.
U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Komentari