Uređeni putokazi i markacije na Ravnoj Gori

Objavljeno: 14.10.2011. 09:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: lepoglava.net

U sklopu godišnjeg održavanja planinarskih puteva, Planinarsko društvo „Ravna gora“ uredila je i obnovila markacije i putokaze na obroncima Ravne gore.

- Sve radne akcije koje se u tom smislu provode su na dobrovoljnoj bazi naših članova, a materijal za označavanje dalo je naše planinarsko društvo iz svojih sredstava. Naša najduža staza je planinarska obilaznica po Ravnoj gori koja počinje u Donjoj Voći i preko Ravne gore završava u Kamenici. Dio te obilaznice obnovljen je prošle godine – izjavio je Marijan Fabeta.

Planinarsko društvo "Ravna gora" Varaždin udruga je za zaštitu planina, prirodne i kulturne baštine, te je najstarije planinarsko društvo u Varaždinu. Zahvaljujući skupini gimnazijalaca predvođenih profesorima Krešimirom Filićem i Vladimirom Dedušom, osniva se u Gradskoj knjižnici u Varaždinu 10. studenoga 1919. godine "Planinarsko društvo u Varaždinu".

Za matičnu planinu Varaždinci su uzeli "Ravnu goru" kao najprivlačniju, a po njoj je i društvo dobilo ime. Članovi društva ostvarili su zapažene rezultate u planinarstvu te su posebno ponosni na svoju dugu i bogatu planinarsku tradiciju.

Izvor: lepoglava.net

Komentari