Vaba za održavanje Arboretuma donirala 20 tisuća kuna

Objavljeno: 08.02.2012. 14:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na prigodnoj svečanosti u maloj dvorani Županijske palače Varaždinske županije, Vaba d.d. banka Varaždin danas je Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije donirala potrebna sredstva za kupnju kosilice, koja će biti korištena za održavanje Arboretuma Opeka.

Tako će konačno biti kupljen uređaj  za košnju trave u parkovnom dijelu  koji se prostire na oko 25 hektara.

Naime, sukladno politici društveno odgovornog poslovanja, Vaba d.d. banka Varaždin tako je i ovog puta odlučila podržati vrijedne projekte i inicijative regije u kojoj djeluje.

Prepoznala je vrijednost inicijative za kupnju ovog uređaja započetu prošle godine, dobrotvornom aukcijom likovnih djela na kojoj je za ovu namjenu prikupljeno 30 tisuća kuna, piše varazdinska-zupanija.hr

Donacijom u iznosu od 20 tisuća kuna, VABA banka d.d. iz Varaždina omogućena je kupnja malog traktora s priključkom – malčerom, koji će olakšati provođenje aktivnosti održavanja i uređenja ovog vrijednog lokaliteta.

Time će se doprinijeti zaštiti i očuvanju Arboretuma Opeka - vrijedne prirodne i kulturne baštine Republike Hrvatske.

Spomenik parkovne arhitekture Arboretum Opeka jedan je od 26 zaštićenih područja Varaždinske županije

Ubraja se među najvrijednije spomenike parkovne arhitekture i jedini je kontinentalni arboretum u Hrvatskoj i zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske,.

Njegova vrijednost i značaj zasigurno prelazi lokalne okvire.

Komentari