VAFI: Već danas predavanja Benneta i Stauba u Herzerici

Objavljeno: 28.04.2011. 08:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Iako je svečano otvorenje 2. internacionalnog festivala djece i mladih Varaždin - VAFI, u petak, već danas će (četvrtak) u palači Herzer biti održana dva zanimljiva predavanja.

U off programu festivala, u 18 sati počinje predavanje koje je namijenjeno studentima Fakulteta organizacije i informatike i studija Multimedije, a na njemu će  Dan Bennet pričati o pripovijednim tehnikama u animiranom filmu.

Nakon njega, Josh Staub će pojasniti kako do karijere u Disneyu, dok će predstavnici  Luminus studija objasniti kako napraviti reklamnu kampanju.

2. VAFI trajat će od 29. travnja do 1. svibnja, a donosi čak 300 minuta animiranih filmova koje su izradila djeca i mladi iz svih dijelova svijeta.

>> 2. VAFI: Program festivala

U službenoj konkurenciji natjecat će se čak 87 filmova iz SAD-a, Rusije, Kine, Tajvana, Poljske, Izraela, Srbije, Slovenije te iz nekoliko gradova Hrvatske kao što su Šibenik, Rijeka, Osijek, Karlovac, Zaprešić i Zagreb.

U Varaždin stiže i oko 50 mladih filmaša kojima će domaćini biti učenici 2. Osnovne škole i 1. Gimnazije.

O najboljim filmovima odlučit će žiri u sastavu Ana-Marija Vidaković(Hrvatska), Vanja Vlajić (Srbija) i Dan Bennet (SAD).

Filmove će te moći gledati na dvije lokacije, u Multimedijalnom centru KULT i u Palači Herzer, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Komentari