VANIMA drugi puta na Festivalu „Mali grad Faros“

Objavljeno: 25.08.2011. 14:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Hrvoje Selec

U sklopu Festivala „Mali grad Faros“, koji je održan od 11. srpnja do 21. kolovoza u Starom Gradu na Hvaru, i ove je godine održana radionica animiranog filma koju su vodili Sandra Malenica i Hrvoje Selec iz Varaždinskog Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Tijekom deset dana, koliko je radionica animiranog filma trajala, nastao je film „Ruke maloga grada Farosa“ u trajanju od 5 minuta. U izradi je sudjelovalo preko pedeset malih sudionika.

- Suradnja između „Malog grada Farosa“ i VANIME dogodila se spontano prošle godine kad nas je jednom prilikom nazvao Kiki Ugrina i predložio nam da i mi budemo dio njegovog projekta. Naravno, s oduševljenjem smo prihvatili prijedlog. – rekla nam je Sandra Malenica.

Ovo je treća godina festivala i iz godine u godinu sve je više zainteresirane djece i „malih“ turista za ovaj projekt. Umjetnički ravnatelj festivala poznati je glumac Kristijan Ugrina.

- Ove su godine ruke bile glavna tema Festivala FAROS, a Kiki nam je dao potpunu slobodu u realizaciji animiranog filma – rekao nam je Hrvoje Selec.

Za polaznike je Festival u cijelosti besplatan. Zamišljen je tako da se za vrijeme njegova trajanja prođe kroz nekoliko radionica poput literarne, dramske, glazbene, plesne i novinarske te se na taj način upoznavaju s cijelim procesom nastaka jedne kazališne predstave. Na likovnoj radionici se po istoj priči radi slikovnica i izrađuju kostimi, rekviziti i scenografija za predstavu.

Prošle godine na festivalu je nastao animirani film „Hobotnica Sunčica“, te će se upravo tim filmom Mali grad FAROS predstaviti u službenoj konkurenciji 49. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. S obzirom da se državna revija održava u Varaždinu u organizaciji VANIME i II osnovne škole Varaždin, biti će to prilika da krajem rujna djeca s Hvara sa mentorom Ugrinom posjete naš grad.

Komentari