Varaždinac izgubio sud od susjeda i njegove kćeri sutkinje

Objavljeno: 15.12.2011. 16:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: slobodnadalmacija.hr

Zlatko Bralić iz Varaždina izgubio je spor protiv susjeda kojeg je zastupala kćer – sutkinja. Prije nekoliko godina kupio je od Marije Ratković u Žaboriću kod Šibenika oko 1.200 četvornih metara zemljišta radi izgradnje obiteljske kuće, no, nema pristupa zemljištu...

Ishodio je spomenuti Varaždinac urednu lokacijsku dozvolu, ali do danas nije počeo s gradnjom. Nema pristupa zemljištu, iako do njegovih parcela postoji asfaltirani put, ali je pregrađen betonskim zidom kako Bralić ne bi njime mogao prolaziti.

Zid je izgradio njegov susjed Grgur Gović, zbog čega je Zlatko Bralić podigao tužbu na Općinskom sudu u Šibeniku radi utvrđenja prava stvarne služnosti puta. I na sudu je izgubio parnicu, piše slobodnadalmacija.hr

Gović, pak, tvrdi da je pristup Bralićevu zemljištu oduvijek bio s Magistrale (?!), a ne s morske strane, ulicom na koju je on uknjižen kao vlasnik.

No, s magistralnog ulaza nije moguća komunikacija vozilom jer prema Bralićevim parcelama vode stube!

Put na koji se poziva varaždinski investitor ucrtan je i u katastru, a i u lokacijskoj dozvoli koja mu je izdana.

Prema tome, očito se sporni put godinama koristio, a njime su se, kako se od nekih svjedoka na ročištu čulo, služili i drugi, davno prije Bralića.

Zašto Grgo Gović sprječava nesuđenog susjeda u korištenju pristupnog puta, i kako to da je i Općinski sud u Šibeniku presudio u Govićevu korist? Bralić izrijekom kaže:

- Za mene je to jasno! Kći Grge Govića, Iris Gović, koja ga je i zastupala u sudskom sporu, sutkinja je Županijskog suda u Zagrebu, i očigledno je svojim autoritetom izvršila utjecaj na kolegicu u šibenskom sudu te time zlorabila svoju poziciju radi privatnog interesa – istiće Bralić.

Sve to, što tvrdi naš Varaždinac, sutkinja (i to višeg suda) Iris Gović, s indignacijom odbacuje.

Više na: slobodnadalmacija.hr

Komentari