Prepoznatljivi i u regiji

Varaždinke i Varaždinci u čelništvu Koordinacije gradskih savjeta mladih RH

Objavljeno: 28.03.2016. 11:46

Zadnja izmjena: 28.03.2016. 12:05

Foto: SM

Članovi Savjet mladih Grada Varaždina Sanja Labaš, Mario Sinčić, Saša Vrček i Vanja Horvat boravili su u Trogiru na konferenciji “Mladi i EU“...

Konferencija je poslužila da se napravi Izborna skupština Koordinacije gradskih savjeta mladih RH u kojoj sudjeluju i naši članovi, naglasila je Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina.

Na Izbornoj skupštini za predsjednika je izabran Ante Škrobica iz Trogira, dok je članica Predsjedništva postala Vanja Horvat, a članovi Koordinacije su Sanja Labaš te Mario Sinčić.

- Ciljevi Koordinacije su unapređenje života mladih, promicanje gradskih savjeta u medijima, uspostave suradnje te razmjene iskustva, suradnje s državnim tijelima nadležnim za politike mladih, edukacija te osposobljavanje članova gradskih savjeta mladih, uspostava suradnja sa znanstveno-obrazovnim ustanovama, unaprjeđenje položaja mladih u društvu, briga o boljem standardu mladih – ističe Horvat.

Zavrijedili pohvale

Na konferenciji gosti predavači bili su EU zastupnica mr.sc. Ivana Maletić, doc.dr.sc Marija Boban te mr.sc. Marko Curavić i u njenom tijeku prezentirani su primjeri dobre prakse. Na toj točci sudjelovao je varaždinski GSM koji je prezentirao svoje aktivnosti koje su popraćene s oduševljenjem nazočnih.

Konferencija je također služila da se Savjet međusobno upoznaju, sklope neke nove suradnje te nova prijateljstva.

- Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Ovo je dokaz da Savjet mladih Grada Varaždina postaje prepoznatljiv u svojoj regiji i duž cijele Hrvatske. Da ljudi vide u nama borbenost, inteligenciju, zalaganje i snalažljivost. Dobili smo pohvale za stvari koje smo napravili i koje ćemo tijekom ove godine prema Planu i programu realizirati. To je ono što me izuzetno veseli i što svima nama u Savjetu daje poticaj, vjetar u leđa da smo još bolji, da se naš glas čuje – naglasila je Horvat.

Kroz Koordinaciji sada Savjet ima veću težinu u svom djelovanju i veći autoritet te lobističku moć kada se govori o mladima iz varaždinskog kraja.

Komentari